Slimline omekšivač

Jeste li znali?

Samo jedan milimetar kamenca na grijaćem tijelu poput bojlera ili izmjenjivača topline uvjetuje povećanu potrošnju energije (bilo struje, plina i sl.) za 16%.

Erie omekšivač vode je generacijski proizvod, proizvod s tradicijom i kvalitetom od 1940. godine, proizvod koji Vas neće razočarati.

Ovo je vrlo bitno !!!

 • Dajemo Vam produljeno jamstvo od 5 godina na omekšivač vode
 • Dajemo Vam 10 godina jamstva na masu za omekšavanje
 • Imamo sve europske certifikate za Erie omekšivače

 10 razloga zašto trebate ugraditi vaš omekšivač vode još danas!

 

DETALJI I SPECIFIKACIJE

slimline-logo Slimline brošura i specifikacije
Slimline korisnički priručnik
Tvrdoća u većim gradovima Hrvatske

 

Prednosti Erie omekšivača u odnosu na konkurenciju:

 • manja potrošnja soli od konvencionalnih omekšivača
 • patentirana „kompjuterska glava“-ventil koja na osnovu unešenih parametara sama određuje period i vrijeme trajanja regeneracije. Tako npr. kada vi u kućanstvu trošite vodu, omekšivač to bilježi, dan za danom, tjedan za tjednom i tako stalno. S obzirom na unesene parametre tvrdoće i vaše potrošnje ionska masa se troši tj. zasićuje. Kod konvencionalnih omekšivača vi fiksno zadajete kada će se dogoditi regeneracija. Kod Erie Slimline, on sam računa i određuje vrijeme. Zašto je to bitno? Zato jer npr. Erie Slimline zna da kada je ionska masa pri kraju, tj. blizu zasićenja, on kalkulira ima li vremena da se odradi još jedan dan ili nema vremena! Za to mu pomaže svakodnevno skeniranje potrošnje i vaših navika, pa tako on uspoređuje vaš dosadašnji prosjek po danima i točno zna vaše navike u dan – zato može predviditi u koje doba dana trošite više vode, u kojim danima je povećana potošnja itd. Sve to ima veliki utjecaj na konačnu potrošnju soli. Drugim rječima, regenerira se samo ona količina ionske mase koja je zasićena, a ne cjelokupna količina. Znači, trošite manje vode i manje soli.
 • U svakom trenutku na vašem omekšivaču možete pratiti brojne funkcije… koliko ste vode potrošili, koliko je protok u tom trenutku, koliko je dana do regeneracije, koliko još imate soli u spremniku tj. za koliko dana, koji je vaš prosjek potrošnje po danima itd. Funkcija je zbilja mnogo i vrlo su korisne.
 • zanemariv pad tlaka
 • podnosi željezo u vodi i uspješno ga uklanja, što nije slučaj kod konvencionalnih omekšivača
 • podnosi visoki tlak u vodoinstalaciji do 8,3 bar
 • pamti postavke u slučaju nestanka struje i nema potrebe za ponovnim programiranjem cijeloga sustava
 • Erie Slimline omekšivač je sastavljen od patentirane„kompjuterske glave“-ventila koji je izuzetno jednostavan za održavanje i servisiranje. Gotovo da i nema potrebe za zamjenskim dijelovima – što olakšava vrijeme i učinkovitost servisa. Broj dijelova od kojih je ventil sastavljen značajno je manji od konvencionalnih omekšivača, a time i vjerojatnost kvara.
 • produljeno jamstvo na 5 godina uz redovno održavanje jednom godišnje

 

Razlikujemo tri modela Erie Slimline omekšivača vode

u ovisnosti od potrebnih protoka i tvrdoće vode
 • Slimline Eco+11 za jedan stan ili manju kuću s jednim domaćinstvom. Max. vršna potrošnja 1,1 m3/h.
 • Slimline Eco+14za objekte sa do 2 stana. Max. vršna potrošnja 1,4 m3/h.
 • Slimline Eco+24za objekte od 3 stana na više i proizvodne pogone. Max. vršna potrošnja 2,4 m3/h.
Napomena: tvrdoća vode i vršna potrošnja vode uvelike određuju ispravan model. U mnogo slučaja ako niste sigurni, bolje je odabrati veći model koji podnosi veću vršnu potrošnju i veću tvrdoću vode. Za veće vršne potrošnje potrebno je odabrati modele iz Proflow serije omekšivača za industriju i komercijalne pogone. Za sva pitanja stojimo na raspolaganju.

Jeste li znali?

Kod omekšavanja vode nema izmjene uložaka jer ne koristi filtere. Za ispravan rad omekšivača koristi se tabletirana sol koja periodično regenerira masu za omekšavanje i vraća je u prvobitno stanje. Niti u jednom slučaju ne ulazi u Vaš sustav cjevovoda.

 Uz omekšivač vode Slimline dobivate GRATIS:
 • bypass za omekšivač “Erie” – omogućuje naštimavanje izlazne tvrdoće vode
 • vreću tabletirane soli 25 kg

 

Naruči proizvod odmah!

 

Što je tvrda voda?

zagadjenja

Većina kućanstava i proizvodno/komercijalnih pogona bori se sa kamencem i tvrdom vodom? No, što je tvrda voda? Sva naša voda dolazi iz kiša i ovIsno gdje kiša pada, voda ostaje priridno meka ili postaje onečišćena sa raznim zagađenjima. Voda je najbolje otapalo i dok prolazi kroz tlo i stijene skuplja razna onečišćenja. Dva učestala minerala koja stvaraju tvrdoću u vodi su kalcij i magnezij.

Tvrda voda je loša za Vaš budžet!

tvrda-voda

 

Erie omekšivač vode u potpunosti i trajno omekšava vodu tj. uklanja kamenac

Voda se omekšava/pročišćava tehnologijom izmjene iona. Masa za omekšavanje  koja se nalazi u tlačnom spremniku (preko kojeg teče voda) vrši izmjenu iona kalcija i magnezija iz njihovih soli (kamenac/željezo u vodi), sa ionima natrija iz tabletirane soli (NaCl) kojom se masa za omekšavanje regenerira tj. vraća u prvobitno stanje. Tako se soli koje se talože (kamenac) zamjenjuju sa solima koje se ne talože, a rezultat je trajno i u potpunosti omekšana voda (< 0,1 odH ) i voda bez željeza.
Tabletirana sol niti u jednom trenutku ne ulazi u sustav opskrbe vodom. Jedina mu je funkcija da regenerira masu za omekšavanje i vrati je u prvobitno stanje. Prije povratka u režim rada, sav sakupljeni kamenac i slana otopina izbacuju se u sustav odvodnje.

Na taj način masa za omekšavanje traje godinama, i više od 10 godina.

Neka meka voda napravi promjenu u vašoj kući

Slimline omekšivač vam daje potpuno novi doživljaj vaše vode. Meka voda unaprijediti će vaš svakodnevni život u svim aspektima.

Osjetite sjajniju, nježniju kosu poslije pranja i lakše, bolje brijanje.

Uživajte u mekoći i bijelini vaše robe i ručnika poslije pranja.

Bez mrlja na čašama i posuđu, bez napornog čišćenja!

Naruči proizvod odmah!